Onze blog over veiligheid

Veiligheid… Het is altijd en overal om je heen. Ben jij je ervan bewust? Heb je wel eens hulp verleend, als BHV’er op je werk of is het als EHBO’er wel eens een kwestie van leven en dood geweest?

Met de blogs van veiligheidswinkel.nl nemen we je op een leuke manier mee in onze dagelijkse praktijk. Waar lopen wij tegenaan? Waar lopen onze klanten tegenaan? En hoe kunnen wij hen op de beste manier helpen?

bhv-verplicht

BHV verplicht?

Weet jij het antwoord op deze vraag?

Het feit dat we deze vraag regelmatig horen, laat duidelijk merken dat er nog veel onbekendheid is over dit onderwerp. Hoog tijd om hier duidelijkheid over te geven!

Gered! Door reanimatie met een AED

“Help, de BHV’er moet komen! Marloes heeft denk ik een hartstilstand!”

Jaarlijks zijn er zo’n 8000 reanimaties buiten het ziekenhuis. Weet jij wat je moet doen bij een hartstilstand en hoe je een AED gebruikt? Hopelijk redt Marloes het…

AED redt levens
hoeveel-ehbo-koffers-nodig

Waar ligt de EHBO-koffer? Goede vraag!

Het kan niet missen! De oranje EHBO-koffer springt gelijk in het oog als je hem ziet. 

Of kan het tóch missen? En is de verbandtrommel weggestopt in een hoekje of een kastje? 
Weet jij hoeveel koffers je nodig hebt, hoe je hem het beste ophangt en of de kleur nog uitmaakt?

5 redenen voor de aanschaf van een professionele EHBO koffer

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Bedrijfshulpverlening en het hebben van een EHBO koffer verplicht.

Verbandtrommels zijn bij de drogist en tegenwoordig zelfs bij de supermarkt te koop. Dat raden wij echter niet aan. Wil je weten waarom het slim is te investeren in een goede professionele EHBO koffer? Hier lees je 5 redenen.

professionele-ehbo-koffer
aftellen

Aftellen... Nog maar 3 weken!

Wij krijgen gezinsuitbreiding!

Hoewel dit nieuwe lid vast een eitje gaat worden in vergelijking met een echte baby… Heeft hij wel verzorging nodig, alleen op een totaal andere manier.

Heb je voldoende BHV’ers tijdens het coronavirus?

Hoe zit het met de bezetting van de BHV nu zoveel mensen vanuit huis werken? Sinds 12 maart werken veel mensen vanuit huis door het Coronavirus. Het Kabinet riep iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven en zeker als je neusverkouden bent, hoestklachten of keelpijn en koorts hebt. Niet iedereen kan zijn functie vanuit huis uitvoeren. Denk maar aan medewerkers in een magazijn, de bakker op de hoek of de supermarkten.

Juist nu er minder mensen aanwezig zijn, worden de risico’s groter. Want wanneer merkt er iemand op dat Robert van de ladder is gevallen? En als Sarah onwel wordt, is er dan wel iemand aanwezig die hulp kan en durft te bieden?

voldoende-bhv
blog-vriendin-wil-niet-meer-afspreken-veiligheidswinkel

Als je beste vriendin niet meer wil afspreken...

Dan weet je in ieder geval één ding zeker, er is echt iets aan de hand….

Mijn altijd zo nuchtere ik, verandert langzaamaan in een bezorgde moeder, werknemer, ondernemer, mantelzorger. Hoe ga jij om met de hele situatie die er op dit moment is? Ben je in paniek of houd je je Hollandse nuchterheid?

Klotsend, kotsend en toch fit?!

Sinds kort sport ik. En niet van dat saaie, suffe damesgedoe wat vooral het trainen van de kaakspieren is… Nee, écht sporten! Klotsend van het zweet, bijna tot kotsen aan toe, dat gevoel dat je echt niet meer kan. En dan nog even doorgaan… Ken je dat gevoel?

Tot voor kort ik dus ook niet. Maar sinds 5 lessen Crossfit inmiddels wel. En eerlijk is eerlijk, ik vind er niks aan. Dat geef ik gelijk toe. Alleen ergens, hoewel het heel diep verstopt zit, krijg ik toch een competitief gevoel. Zou ik 5 kilo meer kunnen tillen dan die andere dame? Kan ik misschien net één ronde meer voor elkaar krijgen dan die fitte twintiger?

blog-veiligheidswinkel
veiligheidswinkel

Mijn collega is er even niet...

Hoe vaak ik het niet meemaak: Tijdens mijn bezoeken aan bedrijven, is vaak de bedrijfshulpverlener nét even de deur uit is en werkt zijn collega die dag thuis. En wat dan?

Een uitslaande brand, een collega die onwel is geworden, bloederige toestanden nadat je stanleymes uitschoot… We kennen allemaal wel een situatie tijdens werktijd waarbij direct hulp nodig is. Hoe fijn is het dan als je een collega hebt die direct opspringt en hulp verleent. Hoe regel je dit goed?