KENNISBANK over BHV en EHBO

Op deze pagina vind je onze Kennisbank. Er is veel informatie over Bedrijfshulpverlening, EHBO en Evacuatie. Op deze pagina vind je antwoorden op vragen zoals:

Ook zaken als een ontruimingsplan, een BHV cursus en een BHV oefening komen aan bod. 

Kennis over BHV

Sta je met jouw organisatie op het punt om BHV goed in te regelen? Neem dan deze 12 belangrijke aandachtspunten mee.

Wat is de juiste uitrusting om BHV goed te kunnen uitoefenen? Met deze boodschappenlijst weet je zeker dat je het goed geregeld hebt. 

Het Oranje Kruis heeft richtlijnen opgesteld voor de inhoud van de koffers. Er is geen regelgeving of verplichting over welke producten er precies in een koffer zitten. Hoe weet je dan hoeveel verbandtrommels je nodig hebt? 

Wat is de betekenis van BHV? Wat zijn de taken van een BHV’er? Hoeveel BHV’ers heb ik nodig? Krijg hier antwoord op al je vragen over Bedrijfshulpverlening

De Arbowet schrijft voor dat er altijd voldoende BHV’ers daadwerkelijk aanwezig moeten zijn in je organisatie. Wat is dan ‘voldoende’?

In 2016 kwam het Oranje Kruis met richtlijnen voor de inhoud van een verbandtrommel. Wat zit er zoal in? Stem overigens je EHBO-koffer altijd af op de bedrijfsrisico’s. 

Kennis over EHBO

Wanneer je de namen BHV en EHBO voluit schrijft, wordt
gelijk al een hoop duidelijk.
BHV staat voor BedrijfsHulpVerlener. 
EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken. Wat zijn precies de verschillen?

Het Oranje Kruis is een onafhankelijk certificerende organisatie op het
gebied van Eerste Hulp. 

Ze geven  informatie over examinering & certificering, documenten en algemene informatie voor instructeurs, opleidingsinstituten, examinatoren en consulenten. 

Mensen helpen. Bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en  conflicten wereldwijd. Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie. 

Het Rode Kruis streeft ernaar dat zoveel mogelijk mensen kennis hebben van Eerste Hulp bij Ongelukken. Daarom bieden zij ook EHBO cursussen aan en is er een 
EHBO-app.

“Ben jij goed voorbereid op een calamiteit? Breng altijd vooraf alle mogelijke risico’s in kaart, dan word je op het moment zelf nooit verrast”

Op momenten dat het echt telt, wil je niet voor verrassingen komen te staan. Wij van veiligheidswinkel.nl begrijpen hoe belangrijk het is om alles voor EHBO, Bedrijfshulpverlening en evacuatie professioneel te regelen. Voor elke situatie hebben wij de juiste oplossing. Dus ben je op zoek naar verbandmiddelen, pleisters, EHBO-koffers, BHV-materialen of evacuatiemiddelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

In een wereld die razendsnel verandert, blijft veiligheid onveranderd belangrijk. Voor iedereen die in zijn organisatie de Bedrijfshulpverlening, EHBO en evacuatie goed wil regelen, bieden wij de juiste oplossing.

Als ongeluk in een klein hoekje zit… dan zit geluk overal.

Wij maken BV Nederland gelukkiger door alles op het gebied van EHBO, BHV en Evacuatie goed te regelen voor jouw organisatie. Onze oplossingen zijn betrouwbaar en we leveren snel.