Favicon_veiligheidswinkel.nl

Verbandmiddelen kopen?

Bij Veiligheidswinkel.nl helpen we je graag verder

Onze verbandmiddelen

Quick mitella
katoen

€ 0,69 ex btw

Elastomull
8cm x 4 meter

€ 23,00 ex btw

Quick 6x8 cm wondsnelverband

€ 0,52 ex btw

Quick gaaskompres steriel 10x10 cm

€ 1,24

Veel gestelde vragen

Welke verbandmiddelen heb je nodig?

Wij raden aan om verschillende soorten verbandmiddelen in huis te hebben om wonden snel te kunnen behandelen. Veiligheidswinkel biedt verschillende soorten aan. Naast losse verbandjes kun je ook voor een gaaskompres, snelverband of wattenmaterialen kiezen.

Heb je al een EHBO-koffer of verbandtrommel aangeschaft, dan is het altijd mogelijk om deze aan te vullen met lossen verbandmiddelen. Kijk – bijvoorbeeld ieder seizoen – of je alles nog op voorraad hebt en of je ze nog kunt gebruiken.

Welke soorten verbandmiddelen zijn er?

Het is van het type wond of blessure afhankelijk hoe je deze het beste kunt behandelen. Wij hebben onder andere de volgende verbandmiddelen in ons assortiment: mitella’s (ook wel driekante doeken), gaaskompressen, netverband en buisverband, hechtpleisters, snelverband en wondsnelverband, wattenmaterialen en zwachtels. Wil je er zeker van zijn dat een wond schoon is? Combineer dan de verbandmiddelen met ontsmettingsmiddelen.

Hoe leg je een mitella aan?

Een mitella kan gebruikt worden bij alle letsels aan de onderarm en/of hand. Het is belangrijk om het op de juiste wijze aan te leggen. Als de mitella te strak zit, zorgt dit voor onnodig veel pijn. Zit het te los? Dan heeft het nauwelijks effect op het voorkomen van een verergering van kneuzingen.
Op YouTube vind je diverse video’s hoe je dit op de juiste wijze doet. 

Mitella aanleggen in 5 stappen:

1) Haal de mitella uit de verpakking en vouw hem helemaal uit.
2) Haal de mitella tussen de arm en het lichaam door. De lange kant moet aan de kant van de pols en de punt aan de kant van de elleboog. De slip die naar boven wijst gaat over de schouder aan de gezonde zijde.
3) Bij een breuk moet de onderarm horizontaal in de mitella. Bij wonden en kneuzingen moet de hand hoger dan de elleboog in de mitella liggen.
4) De slip die naar beneden wijst gaat over de schouder aan de gewonde zijde achter de nek langs. Maak een platte knoop onder het oor aan de gezonde zijde. Niet achter in de nek omdat dit gaat vervelen bij het dragen van een jas.
5) De punt bij de elleboog kan je op 3 manieren vastzetten. Heb je een veiligheidsspeld? Dan kun je de punt naar voren vouwen en vastzetten. Je kunt in plaats van de veiligheidsspeld ook kleefpleister gebruiken. Heb je geen veiligheidsspeld of kleefpleister maak dan een knoop zo dicht mogelijk bij de elleboog. Let erop dat de het vingerkootje van de pink net buiten de mitella steekt.

Onze voordelen

We bieden je een ruim assortiment EHBO-koffers en andere BHV benodigdheden. Voor iedere situatie de juiste oplossing
"Bestel je op werkdagen voor 15.00 uur? Dan ontvang je de bestelling gelijk de volgende werkdag
"Je betaalt bij ons achteraf via een factuur binnen 14 dagen en vanaf € 50,00 ex btw betaal je geen verzendkosten
Door eigen productie ben je verzekerd van de beste kwaliteit en natuurlijk ook de beste prijzen