Favicon_veiligheidswinkel.nl

Pleisters nodig?

Bij Veiligheidswinkel.nl helpen we je graag verder

Een greep uit ons pleister assortiment

Salvequick pleisterdispenser (gevuld)

€ 17,50 ex btw

Coverplast detecteerbaar 7,2 x 5 cm

€ 27,38 ex btw

Leukoplast Elastic 6 cm x 1 m

€ 2,55 ex btw

Salvequick navulling doos 6 stuks

€ 57,18

Leukoplast 5 cm x 9,2 m

€ 8,45 ex btw

Leukofix 2,5 cm x 9,2 m

€ 3,57 ex btw

Leukosilk 2,5 cm x 5 m

€ 3,50 ex btw

Leukopor 2,5 cm x 5 m

€ 3,12 ex btw

50 stuks blauwe vingercondooms

€ 31,85 ex btw

Plum Quickfix pleisterdispenser

€ 23,15 ex btw

Leukoplast soft white 3,8x7,2 cm

€ 12,71 ex btw

7 x 2 cm Quick Kinderpleisters

€ 4,25 ex btw

Pleisters: Onmisbaar bij EHBO en BHV

Vaak is bij een wondje geen hele EHBO koffer nodig, een pleister is voldoende. Zeker als er veel mensen bij elkaar zijn zoals op kantoor, scholen, sportclubs en in de horeca is het handig om pleisters snel bij de hand te hebben. Een pleisterdispenser is dan een handige keuze. Maak je EHBO uitrusting compleet met ons uitgebreide pleisterassortiment.

Wij leveren bijvoorbeeld wondpleisters, vingercondooms, handige pleisterstrips, blauwe pleisters en tape, Leukoplast, Leukoflex, Leukofix, Leukopor, Leukosilk en uiteraard ook kinderpleisters. Ook vind je navullingen voor de pleisterdispensers in ons assortiment.

Veel gestelde vragen over pleisters

Waarvoor gebruik je een pleisterdispenser?

De hangende pleisterdispenser zorgt ervoor dat pleisters altijd klaar zijn voor gebruik. Je trekt eenvoudig de pleisters er naar beneden uit en brengt deze met 1 hand aan. Het ene hechtoppervlak wordt namelijk al vrijgelegd. Met een pleisterdispenser voorkom je dat andere pleisters vuil worden of bebloed raken. De klep houdt dus de pleisters schoon, terwijl tegelijkertijd gemakkelijk te zien is of de dispenser bijgevuld moet worden.

Waarvoor gebruik ik wondpleisters?

Wondpleisters zijn geschikt voor het afdekken van kleine worden en mogen niet ontbreken in je assortiment. Ze bestaan uit een strook kleefpleister met daarin een stukje gaas. Let wel op: wondpleisters zijn niet steriel. In ons assortiment hebben we verschillende soorten wondpleisters.

Waarvoor zijn blauwe pleisters en tape nodig?

In het wondkussen van blauwe (detecteerbare) pleisters en tape is een aluminium film aanwezig. Doordat het met de meeste metaaldetectoren traceerbaar is, is het mogelijk om het uit het productieproces te halen indien nodig. De producten zijn daarnaast uitgevoerd in een opvallende, voedselvreemde kleur, namelijk blauw. Hierdoor zijn deze geschikt voor gebruik in de voedselindustrie en horeca waar veiligheid en hygiëne voorop staan.

Waarvoor gebruik ik een vingercondoom?

Werk je bijvoorbeeld in een ziekenhuis en moet je zalf aanbrengen of een zetpil inbrengen, is het noodzakelijk dat je handen zo schoon mogelijk zijn. Uiteraard was je eerst uitvoerig je handen, maar zelfs dan is het onvoldoende gereinigd. Door het gebruik van een vingercondoom werk je hygiënisch. Je schuift deze eenvoudig om je vinger en in tegenstelling tot een pleister, kan je de vinger goed bewegen.

Wat zijn visueel detecteerbare blauwe vingercondooms?

Wanneer je werkt in een vochtige omgeving of op plaatsen waar veel met de handen wordt gewerkt, laat een pleister gemakkelijk los. Als je hier vervolgens een vingercondoom overheen rolt, blijft de pleister perfect op zijn plek zitten. De vinger kan eenvoudig bewegen en je behoudt het gevoel in de vinger. Door de blauwe kleur is deze geschikt voor gebruik in de horeca.

Wat is Leukoplast?

Leukoplast is een huidkleurige pleister op basis van viscoseweefsel. De kleefmassa van het zinkoxide-rubber zorgt voor een goede en langdurige kleefkracht, zelfs wanneer de pleister onder grote spanning staat.

Bovendien is de zinkoxide-rubber kleefmassa van Leukoplast door een speciaal procédé lucht- en waterdamp-doorlatend gemaakt. Hierdoor voorkom je een luchtdichte afsluiting, verweekt de huid niet en worden andere huidirritaties tegengegaan.

Leukoplast is bijzonder sterk en veelzijdig toepasbaar bij patiënten met een normale huid. De zeer grote spankracht van de hechtpleister, maakt Leukoplast geschikt voor de fixatie van alle maten kompressenen gazen. De pleister is makkelijk af te rollen. Ondanks zijn grote trekkracht scheur je deze eenvoudig met de hand af. Leukoplast is waterafstotend.

Toepassingen:

 • Fixatie van kompressen, gazen, etc.
 • Fixatie van slangen, katheters, sondes, etc.

Wat is Leukoflex?

Leukoflex is een transparante, waterdichte hechtpleister die bijzonder geschikt is voor de tijdelijke waterdichte afdekking van (occlusieve) verbanden, ook bij patiënten met een gevoelige huid. Deze flexibele hechtpleister is op basis van polyethyleen folie. De hypo-allergene kleefmassa van polyacrylaat zorgt voor een betrouwbare en langdurige kleefkracht. 

Het flexibele en rekbare materiaal past zich goed aan de lichaamscontouren aan en maakt Leukoflex zeer geschikt voor gebruik op bewegende lichaamsdelen. Het biedt ook voor langere perioden een betrouwbare fixatie.

Leukoflex wordt goed verdragen door mensen met een gevoelige huid en kan bovendien pijnloos worden verwijderd zonder kleefresten achter te laten. Zelfs van een behaarde huid kan de hechtpleister vrijwel pijnloos worden verwijderd, indien dit langzaam en in de groeirichting van de haren gebeurt.

Omdat Leukoflex geen stralingsabsorberende bestanddelen bevat, hoeft de hechtpleister niet verwijderd te worden bij röntgenologisch onderzoek of bestralingstherapieën. Bovendien gaat de pleister geen chemische reactie aan met rubbers of plastics.

Toepassingen:

 • Waterdichte fixatie van kompressen, gazen, etc.
 • Transparante fixatie van slangen, katheters, etc.
 • Tijdelijke waterdichte afdekking van (occlusieve) verbanden voor extra bescherming tijdens het wassen, baden, etc.

Wat is Leukofix?

Leukofix is een transparante, waterafstotende hechtpleister die zowel in de lengte en breedte gemakkelijk scheurbaar is, op basis van geperforeerde polyethyleen folie. Door de hypo-allergene kleefmassa van polyacrylaat is er een goede en langdurige kleefkracht. De hechtpleisters worden goed verdragen door mensen met een gevoelige huid.

De flexibele folie past zich goed aan de lichaamscontouren aan en maakt Leukofix zeer geschikt voor gebruik op bewegende lichaamsdelen. Het biedt ook voor langere perioden een betrouwbare fixatie.

De pleister kan zowel in de lengte, de breedte en vanuit het midden bijzonder gemakkelijk met de hand worden gescheurd. Omdat de hechtpleister geperforeerd is, laat Leukofix lucht- en waterdamp door, hetgeen verweking van de huid voorkomt. Leukofix kan bovendien pijnloos worden verwijderd – zelfs van een behaarde huid – en laat geen kleefresten achter. 

Omdat Leukofix geen stralingsabsorberende bestanddelen bevat, hoeft de hechtpleister niet verwijderd te worden bij röntgenologisch onderzoek of bestralingstherapieën. Bovendien gaat de pleister geen chemische reactie aan met rubbers of plastics.

Toepassingen

 • Transparante fixatie van kompressen, gazen, infuusnaalden, etc.
 • Bij uitstek geschikt voor transparante fixatie van slangen, katheters, sondes, etc.

Wat is Leukopor?

Leukopor is een bijzonder huidvriendelijke, hypoallergene en poreuze hechtpleister op basis van een witte non-woven polyester/viscose folie. De hypo-allergene polyacrylaat kleefmassa wordt zelfs door patiënten met een zéér gevoelige huid probleemloos verdragen. Deze hechtpleisters zijn daarom ook bij uitstek geschikt voor baby’s en ouderen.

Leukopor is lucht- en waterdampdoorlatend, kan pijnloos van de huid worden verwijderd en laat geen kleefresten achter. Ook van een behaarde huid kan Leukopor vrijwel pijnloos worden verwijderd, indien dit langzaam en in de groeirichting van de haren gebeurt. Deze hechtpleister is eenvoudig met de hand af te scheuren en laat zich ook op bewegende lichaamsdelen goed modelleren.

Leukopor biedt een betrouwbare fixatie, ook voor langere perioden. De pleister kan goed worden beschreven met pen of stift en is waterafstotend. Het bevat geen stralingsabsorberende bestanddelen en hoeft niet verwijderd te worden bij bestralingstherapieën of röntgenologisch onderzoek. Bovendien gaat de pleister geen chemische reactie aan met rubbers of plastics.

Toepassingen

 • Fixatie van kompressen, gazen, etc.
 • Fixatie van elektroden en andere meetinstrumenten
 • Fixatie van slangen, katheters, sondes, etc.
 • Ideaal voor zeer gevoelige huid
 • Bijzonder geschikt voor toepassing bij baby’s en ouderen
 • Ook geschikt voor langdurig gebruik

Wat is Leukosilk?

Leukosilk is een huidvriendelijke witte hechtpleister en gemaakt van scheurbare kunstzijde. De zeer grote spankracht maakt Leukosilk geschikt voor fixatie van grote maten kompressen en gazen.

De hypoallergene, polycrylaat kleefmassa wordt zelfs door patiënten met een gevoelige huid zeer goed verdragen.

Onze voordelen

We bieden je een ruim assortiment EHBO-koffers en andere BHV benodigdheden. Voor iedere situatie de juiste oplossing
Bestel je op werkdagen voor 15.00 uur? Dan ontvang je de bestelling gelijk de volgende werkdag
Je betaalt bij ons achteraf via een factuur binnen 14 dagen en vanaf € 50,00 ex btw betaal je geen verzendkosten
Door eigen productie ben je verzekerd van de beste kwaliteit en natuurlijk ook de beste prijzen