Aftellen… nog maar 3 weken!

Wij krijgen gezinsuitbreiding! Hoewel dit nieuwe lid vast een eitje gaat worden in vergelijking met een echte baby… Heeft hij wel verzorging nodig, alleen op een totaal andere manier.

Ok, het is misschien een slecht vergelijk, een baby en een boot, maar toch voelt het voor mij wel bijna als een nieuw gezinslid. Waar je met een geboorte 9 maanden uitkijkt naar die prachtige gebeurtenis, hoeven wij gelukkig maar 3 weken te wachten. Als straks de boot er is en we zijn door deze corona crisis heen, weet ik ook zeker dat we volop (kraam)visite krijgen van mensen die ons lief zijn om hem te komen bewonderen. En dat de komst van het nieuwste lid voor veel blijdschap zorgt bij de rest van ons gezin, bleek wel toen we de foto’s lieten zien. De ‘oehs en aahs’ waren niet van de lucht.

Maar voordat die boot er is… daar gaat nog wel wat uitzoekwerk in zitten om vervolgens een flink aantal keuzes te moeten maken. Met het krijgen van kinderen zijn we inmiddels bekend, maar met het krijgen van een boot nog helemaal niet. En dus was er huiswerk voor ons.

Keuzes, vragen en nog meer keuzes
Wat voor soorten boten zijn er eigenlijk? Gaan we voor een gebruikte boot of bestellen we een nieuwe? Waar worden we blij van? Wat is een mooie grootte om mee te beginnen? Welke motor moet erin? Wat moet er verder op en aan zitten?
Dat kinderen best wat geld kosten, dat weet je. Maar wat kost gemiddeld de aanschaf van een boot? En fantastisch als de boot er straks is, maar wat voor kosten krijgen we de komende jaren? (de kosten voor kleding en studie zullen wel meevallen…)

Heel veel vragen om over na te denken. Daarna zaken verder uitzoeken, ons verdiepen op internet, vrienden opschakelen die al in het bezit zijn van een pracht exemplaar en daar advies inwinnen. En zo gingen we uiteindelijk met de nodige kennis en gemaakte keuzes de auto in op weg naar een botencentrum. Daar aangekomen zagen we gelijk buiten al de meest fantastische boten en sloepen. De een nog groter en mooier dan de ander. Maar wij weten inmiddels precies wat we willen!

Na in gesprek te gaan met de eigenaar, besef je dat je eigenlijk nog maar weinig weet van boten en dat je dus helemaal niet precies weet wat je wilt. De termen als langstaart, knuppelbesturing, kabelaring en ankerluik waren totaal nieuw voor ons. (de botenbezitters onder ons die dit lezen, lachen nu vast heel hard).

Weet jij wat je wilt?
En hoe werkt dit voor de BHV in jouw organisatie? Waarschijnlijk is het bedrijf ooit gestart vanuit een passie die ver van BHV vandaan ligt. Hoeveel uitzoekwerk hebben jullie van tevoren gedaan? Weet je hoeveel bedrijfshulpverleners je moet hebben voor de grootte en met de risico’s van jouw onderneming? Hoeveel EHBO koffers en aanvullende middelen heb je nodig om de veiligheid goed geregeld te hebben?

Heb je al eens bij andere bedrijven advies ingewonnen hoe zij het hebben geregeld? Of ben je al eens met je ‘buren’ in gesprek geweest of je wellicht samen de BHV kunt optuigen? En hoe vaak volg je eigenlijk een BHV cursus en hoe lang is een certificaat geldig?

Zo kan ik nog wel even doorgaan met het stellen van vragen. Je hebt er voor jouw onderneming vast goed over nagedacht en uiteindelijk weet je precies wat je nodig hebt en wat je wilt. Maar zoals ik heel veel dacht te weten van boten, viel dat uiteindelijk dus toch nog tegen. Ik was blij dat er iemand was die er daadwerkelijk verstand van had en me aan de hand meenam.

Bij Veiligheidswinkel.nl weten we ook waar we over praten. We helpen jou graag bij het maken van de juiste keuze van bijvoorbeeld een EHBO koffer, verbandmiddelen, BHV materialen of een uitrusting voor evacuatie.

Ondertussen kan ik bijna niet wachten en tel ik hier de 3 weken af tot de komst van onze boot. Nu we zeer waarschijnlijk toch niet op vakantie gaan, kijk ik uit naar ontzettend veel vaarplezier. Hopelijk wordt het een fantastische zomer, blijft iedereen gezond en krijgen we straks lekker veel (kraam)visite!