5 redenen waarom je een professionele EHBO koffer wilt aanschaffen

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Bedrijfshulpverlening en het hebben van een EHBO koffer verplicht. Verbandtrommels zijn bij de drogist en tegenwoordig zelfs bij de supermarkt te koop. Dat raden wij echter niet aan. Wil je weten waarom het slim is te investeren in een goede professionele EHBO koffer? Hier lees je 5 redenen.

1- Kies voor kwaliteit
Schaf een EHBO koffer altijd aan bij een erkende leverancier; professionals die verstand hebben van eerste hulpverlening per branche. Want door jarenlange ervaring profiteer jij van de opgedane kennis en kunde. De materialen die zij gebruiken is door hen professioneel beoordeeld en zo ben jij verzekerd van de hoogste kwaliteit.

2- Kies voor de officiële richtlijnen
Het Oranje Kruis, heeft richtlijnen afgegeven voor de inhoud van een EHBO koffer. Hoewel het geen verplichting is en je verbandtrommels dus ook zelf mag samenstellen, raden we dit toch af. Wanneer je de officiële richtlijnen volgt en daarbij de inhoud afstemt op jouw omgeving (laag- en hoog risico omgevingen) grijp je nooit mis. 

3- Wees voorbereid op het onverwachte
De verbandtrommel van de drogist is vaak erg klein en heeft weinig inhoud. Tuurlijk is het verzorgen van een wondje daarmee prima te doen. Maar ongetwijfeld zijn er in de branche waar jij werkt, risico’s die meer vragen dan een pleister en een gaasverband. Of wat als er een brand uitbreekt en iemand een brandwond heeft? Juist op die momenten mag je niet misgrijpen.

Verschillende branches kennen verschillende risico’s. Doordat de inhoud van een EHBO koffer kan worden aangepast aan de verschillende omgevingen is jouw organisatie altijd voorzien van de juiste producten. Kies daarom voor een leverancier die verstand heeft van Bedrijfshulpverlening en EHBO. Bij Veiligheidswinkel denken we graag met je mee.

4- Bied altijd de juiste hulp
Je weet als bedrijfshulpverlener nooit wanneer je nodig bent. Hoe fijn is het dan dat áls je hulp moet bieden, je ook de juiste hulp op het juiste moment biedt! De Resc-Q-Assist is een verbandtrommel die met de speciale kleurenwijzer laat zien wat je moet doen bij welke calamiteit. De kleuren op de kleurenwijzer corresponderen met de kleuren op de verpakkingen in de EHBO koffer. Zo is in een oogopslag duidelijk hoe je kunt helpen en welke handelingen je moet uitvoeren.

5- Laat je ontzorgen
Schaf je een EHBO koffer aan bij een professionele organisatie zoals Veiligheidswinkel, dan is het een groot voordeel dat deze onderhouden kan worden. Onderhoud vraagt om kennis en deskundigheid. Wij bieden onderhoudsmogelijkheden aan voor controle, reiniging en aanvulling. 1x per jaar nemen we contact op voor het maken van een afspraak en houden we uitvoerig bij welk onderhoud is uitgevoerd. Daardoor ontzorgen we jou en ben je er zeker van dat je nooit misgrijpt op de momenten die tellen.

Welke calamiteit zich ook voordoet, met de juiste voorbereiding en de juiste materialen kan je als bedrijfshulpverlener snel handelen in geval van nood. Een kwalitatief goede en gebruiksvriendelijke EHBO koffer is dan onmisbaar.

Wil je extra advies of weten wat handige aanvullende producten zijn voor jouw branche? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag.